fredag 12 juli 2013

En vanlig men ändå alldeles fantastisk morgon!

I går kväll, när vi precis hade "nattat" våra gäster och själva var på väg i säng, ringde telefonen. Ett norskt par som tröttnat på bilkörning och som behövde en sovplats för natten. De fick en vägbeskrivning och vi sprang ned och bäddade rent i vårt lediga men ostädade tredje rum. Vi, eller i alla fall Ingemar, kunde konstatera att Marie bäddar snabbare än honom... .) Kanske sitter "karriären" som städerska på Hemavans Högfjällshotell trots allt kvar i kroppen.... :)

Nu har klockan precis passerat 09:30 på fredag morgon. Marie sitter på verandan och skriver. Ingemar har gått morgonpromenaden med hundarna, Marie har varit iväg med stora mängder till pappersinsamlingen, tvättmaskinen går, det tredje rummet är nystädat och så även toaletter och allmänna utrymmen och..... Marie börjar i Kiosken kl 14:00 i dag - och att få sitta en stund på verandan i lugn och ro och summera vilket fantastiskt liv vi har - är faktiskt ovanligt - och kanske därför extra lyxigt.

I morse åt vi frukost med våra gäster, som "vanligt" nu på sommaren, och språket skiftade mellan engelska, norska, svenska och tyska. Spännande! Alla gör vad de kan och efter några trevande försök och kanske en känsla av att det egna språkkunskaperna inte räcker till, slänger sig alla hejdlöst ut och vi pratar och skarvar med händerna när inte språket räcker till - jag hittar bara ett ord att beskriva det; Häftigt!

Maries föräldrar och bror har varit här, och det har resulterat i att arbetet gått ytterligare framåt. Ådalen har fått golvlister, låt vara att de är omålade, men de finns på plats i alla fall. För en som är van vid nybyggda hus kan detta med att sätta lister låta som en struntsak, men i ett gammalt hus, där det inte finns en meter av golvet som är helt rakt, och varje meter list måste specialanpassas, så tar det tid :) Målningen skjuter vi på framtiden.

Verandan är helt färdigpanelad nu och det saknas bara foder runt den nya verandadörren och intill liggande fönster.

Vi har sorterat alla lister på verandan och lyckats minska högen betydligt. Det som inte alls ska användas ligger numera på garagevinden, som förövrigt också har blivit städat. Det som ska användas inom närtid ligger i husbilens carport. Just under sorteringsperioden var i alla fall Marie orolig om vi skulle bli klara i tid till nästa frukost - jag tror att denna bild ger en viss förståelse..... (Känsliga personer varnas för kommande bild - då värmen gjorde att snickarna var tämligen lättklädda"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om oss

Mitt foto
Enånger, Hälsingland, Sweden
Hemtrevligt Bed and Breakfast. Kan nås på 0650-550125 eller på enangerbb@hotmail.se