tisdag 16 juli 2013

En ledig eftermiddag lägger man gärna på ett besök på Hälsinglands linneväveri

I går fick vi några timmar ledigt samtidigt - och bestämde oss för att göra en liten utflykt. Den här gången, som flera gånger tidigare, gick turen till Hälsinglands Linneväveri i Näsviken.

Vi behövde utöka vårt handduksbestånd och det finns många andra fina saker att titta på. En lämplig utflykt på tre mil från Enånger, ca en mil utanför Hudiksvall.

Nu har vi även möjlighet att sälja badlakan för de som blir så förtjusta i dem att de vill ta ett med sig hem :)Efter inköpet var vi fikasugna och provade ett nytt besöksmål som vi varit lite nyfikna på - men det var inget som vi känner för att rekommendera....

Vi köpte även med oss en bok om de sju världsarvsgårdarna i Hälsingland. Boken finns nu på vår frukostveranda för den som är nyfiken och vill veta mer.Väl tillbaka hemma i Enånger bestämde vi oss för att vara effektiva och ta hand om allt byggspill som blivit över under alla våra byggnationer. Målet var att såga upp det till ved. Och kanske hinna med trädgården lite.... Det är sällan vi är hemma tillsammans :)

Allt flöt på och man såg verkligen framsteg tills himlen öppade sig och regnet började vräka ned. Dagens tvätt hängde ute och en av dagens gäster kom och allt var ganska rörigt ett tag :) Men till slut var verktygen omhändertagna, tvätten inne, gästerna installerade och vi tänkte oss en lugn kväll, tills vi kom på att vi shoppat loss 15 liter jordgubbar att frysa in till kommande smoothies. Färska "självinfrysta" blir ju så mycket godare än de djupfrysta man kan köpa..... Det tog sin tid men nu är frysen fylld med godsaker som räcker i några veckor.... Det räcker till många gästfrukostar ute på vår veranda.... Välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om oss

Mitt foto
Enånger, Hälsingland, Sweden
Hemtrevligt Bed and Breakfast. Kan nås på 0650-550125 eller på enangerbb@hotmail.se