onsdag 2 april 2014

En speciell historia med ett lyckligt slut ?!

Vi tar denna lilla "saga" från början.....

För tre år sedan, lite drygt, fanns inte en färdig plan av när och hur det skulle bli med vårt Bed and Breakfast.
Men, det fanns en klar och väldigt tydlig bild av att vi ville renovera färdigt "vår" del av huset.

"Matsalen" var relativt klar (samma detaljer som saknades då, saknas nu med.....), vårt sovrum var klart sånär som på taklister och köket var färdigt förutom dörrarna som skulle målas (fortfarande omålade).

Det som var med andra ord en del ogjort, men det som var helt opåbörjat var våra två hallar, en uppe och en nere.

Med stort engagemang gjorde vi en plan för våra hallar. Det är en hel del vinklar och lite speciella "vrår" i hallarna, som kräver lite eftertanke. Vi beställde tapeten som vi ville ha, vi beställde specialblandad färg som var i samma kulör som tapeten och......


Sedan kom det ett Bed and Breakfast emellan.... Från feb 2011 har inget varit sig likt i våra liv.... Då började vi bygga och planera för vårt Bed and Breakfast. Rum ett och rum två, blev både klara i absolut sista minuten innan gästerna skulle komma. Rum tre bokade vi hösten 2012, för ankomst midsommar 2013. Rummet var då inte påbörjat men det kändes som om vi hade gott om tid.... Hmmmm, men sedan kom en Kiosk emellan och vår vana trogen var vi lite väl tidsoptismistiska, och för att komma vidare och bli klara i tid, offrade vi vår hall-tapet. Vi tänkte att man kan ju alltid köpa mer.

Hösten 2013 var i alla fall Maries ork och tålamod på upphällning. Vi hade då tre fina gästrum, en fin veranda och två hallar som var en total katastrof och obefintligt med tid att renovera.

Vi bestämde oss då för att ta hjälp och i februari kom snickarna igång. Efter nästan 4 veckor var det vår tur att ta över med spackling, slipning, målning och tapetsering (vilket vi fortfarande jobbar med).

Då upptäckte vi att tapeten vi ville ha, gått ur sortimentet, och det som blivit kvar efter att vi tapetserat det sista gästrummet skulle inte räcka..... Vi annonserade på Blocket, vi annonserade på Facebook och på vår hemsida, men ingen verkade ha det vi sökte. För oss, eftersom vi kunde improvisera lite, var det i alla fall minst en rulle till som vi behövde.

Vi gav upp och beställde en bokhylletapet till en av väggarna och bestämde oss för att måla några väggar istället.

Då kom det ett mail. Från Finland. Ett litet hopp tändes. Men, mailskrivaren hade samma problem som vi, och undrade om vi möjligen fått napp på vår annons..... Tyvärr inte, fick vi svara.

Veckorna gick och vi jobbade efter vår plan B, när nästa mail kom. En kvinna hade fem rullar, som hon bara sålde tillsammans, men vi behövde ju bara en eller max två. Mailen gick täta mellan Sverige och Finland och till slut tackade vi ja till att köpa de fem rullarna.


Förra veckan kom paketet. Det var rätt tapeter!!! Vi tog våra två rullar, slog in paketet igen och skickade tre rullar till Finland.... Och idag börjar våra nyvunna vänner i Finland att tapetsera. Vi har gjort halvklart hos oss. Får se vem som hinner färdigt först......


Det gäller bara att det inte kommer något annat emellan, för då vet man hur det kan gå.....Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om oss

Mitt foto
Enånger, Hälsingland, Sweden
Hemtrevligt Bed and Breakfast. Kan nås på 0650-550125 eller på enangerbb@hotmail.se