lördag 1 juni 2013

Färg färg färg och måla måla måla

så kan man nog bäst beskriva denna fantastiska lördag!!!

I dag har vi tagit hjälp i Kiosken för att få ägna åt oss rum tre helhjärtat - och vad mycket man hinner när man får jobba oavbrutet.....

När en av våra gäster kom tillbaka idag - tittade han in i Ådalen (det blivande tredje rummet), och han har inte sett hur det har sett ut förut - och han konstaterade med ett leende på läpparna "Almost done...." Nästan färdigt är väl kanske en liten underdrift - men idag törs vi i alla fall hoppas på att bli klara i tid :)


På bilden syns en bit av den ene gardinkornischen - som nu är målad för andra gången - och båda kornischerna har fått "öronen" monterade och bara en målning återstår.... Ryktet säger att gardinerna också är klara - förutom fållningen som vi måste göra på plats... Rullgardiner är också införskaffade.


Alla väggar är spacklade - möjligen krävs det en vända med "bättringsspackel" när vi har slipat - men annars är det klart för tapetsering.


Fönster, med tillhörande salning och foder är målade ungefär två ggr..... Olika grader på olika fönsterdelar - men med en strykning till är de helt ok att flytta in.....


Till veckan får vi hjälp att kakla den gamla murstocken och sätta tak- och bröstlister. Bröstlisterna har även dessa blivit målade i dag - dock bara första gången så där återstår två vändor.

Dörrfodret är färdigmålat.... Och på onsdag kväll hämtar Ingemar golvslipen som vi har hyrt.... Så ja, visst låter det lovande.....?!

Våra nya "vinterfodrade" pardörrar till verandan har också kommit i veckan - och nästa vecka blir troligen verandans element installerade....... Allt går framåt i stabil takt m a o - enda problemet just nu är att allt som måste flyttas för renoveringen hamnar i vår hall och på kontoret - och där är det fuuuuuuullllllt.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om oss

Mitt foto
Enånger, Hälsingland, Sweden
Hemtrevligt Bed and Breakfast. Kan nås på 0650-550125 eller på enangerbb@hotmail.se