fredag 1 juni 2012

Mer om våra lister

I helgen har vi några extra händer, i form av Maries pappa, som hjälper till och det underlättar. Allt går lättare när man är fler..... Även om arbetet inomhus behöver göras - är det härligt när man får vara utomhus. Det är trevligt med alla männsikor som är ute och rör på sig, och redan nu börjar antalet turister som hittar till Enångers gamla kyrka öka.... Cyklande, bilburna och mc-folk..... Kul!
Här är ett foto på Enångers gamla kyrka - tagit från vår gästdörr. Hos oss bor du med andra ord nära till en av Hälsinglands största sevärdheter.


Påskliljorna har gjort sitt nu och blivit utbytta mot några pelargoner....


Vi har sett att många hittar till vår hemsida genom sökordet "lister" och vi har förstått att många är intresserade av våra nysågade gamla lister och vi tänkte därför berätta lite mer om det.Här är vår skafferidörr med tillhörande foder. Allt i original. Det ska slipas och målas och bli i gott skick, men så långt har vi inte kommit ännu. Den slitna dörren och tillhörande foder har märken av många års användande.... I undervåningen saknades många lister och foder, alternativt att de var i så dåligt skick. Vi har därför låtit såga upp nya lister och foder, med de ursprungliga som mall.

Och se så fint det blir..... Denna bild av ett fönsterfoder är taget i vår "smatt" i gästhallen där man kommer att kunna äta frukost för de som inte önskar äta med värdfolket.....


Under dagen har vi målat fönstret i "smatten" för andra gången, vi har grundmålat dörrfoder till "Bro.rummet" och grundmålat delar av de byråer som på sikt ska bli nattduksbord. Mycket ogräs har rensats, såväl i häcken som på gräsmattan. Det gäller att hålla maskrosorna borta :)

Vi har dessutom tömt Bro-rummet på i stort sett alla möbler och annat som stått uppställt där. I morgon kommer fokus att vara på arbetet med att regla upp och så småningom panela taket. I och med att vi i höstas drog in bergvärme och nya element - har vi valt att dra alla rör i taket, vilket har gjort att alla innertak har fått sänkas.

Eftersom vi nu prioriterar Bro-rummet, vad kan då vara bättre än att avsluta med en bild tagen från Bro.rummet..... Mysig utsikt eller hur?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om oss

Mitt foto
Enånger, Hälsingland, Sweden
Hemtrevligt Bed and Breakfast. Kan nås på 0650-550125 eller på enangerbb@hotmail.se