tisdag 8 september 2015

Inte bara ros.....

Efter att ha svepts med på en underbar "recensionsnivå" där 10-poängarna har duggat lika tätt som regnet i sommar, har vi nu fått ett riktigt "botten-napp".

En gäst som gav oss totalt 6,7 poäng, men endast 2,5 på personal och 5 poäng på service. (Dock 10 poäng på städning och renhållning).

Det är lätt att jubla och "skryta" över alla fina poäng och vänliga ord, men för att vara "rättvis" krävs att man även tar upp de gånger det inte blir lika lyckat....

Eftersom poängen dessutom är synliga på Booking för framtida gäster, känner vi att vi vill ge en förklaring till kritiken.

Dessa gäster, är bland annat besvikna att de fick betala för sina medföljande hundar och att de kände att hundarna inte var välkomna.

Vi välkomnar hundar, och även katter, efter förfrågan. Av hänsyn till andra gäster, tillåter vi bara djur i ett av våra rum, och vi tar betalt för medföljande djur, då de medför extra städning. Även det står på Bookings sida där reglerna för vårt Bed and Breakfast står. Vi försöker att vara så tydliga som möjligt för att våra gäster ska veta vad de kan förvänta sig.

Dessa gäster ställde aldrig frågan om det var ok med hundar, och de fick således ett rum där vi normalt inte tillåter hundar. De flyttade in utan att vi visste att de hade hundar med sig. Vårt "hundrum" var dessutom bokat denna dag av andra gäster. Hade vi fått frågan före ankomst hade vi tyvärr fått säga nej till hundarna.

Dessa gäster, hade med sig en egen spis, som det tog in i vårt gästkök och gjorde storkok på, utan att fråga. Lukten av matlagningen besvärade våra andra gäster. Vårt "gästkök" har endast en microvågnsugn, vattenkokare och kylskåp. Köket är INTE tänkt för matlagning. Varken utrymme eller ventilation är anpassat för detta. Vill man laga mat, bör man välja ett vandrarhemsboende istället, tycker vi. Värma mat i micron går utmärkt, och vi ställer gärna upp med porslin, bestick, korkskruv eller vad som kan önskas i den mån vi kan och är hemma, men det är inget man kan ta för givet :)

Det är, oavsett hur många nöjda gäster, alltid tråkigt när en gäst lämnar oss missnöjd. Samtidigt kan den ena gästens önskemål, vara till besvär för andra gäster och vi måste därför ha regler, så att alla gäster vet vad de kan förvänta sig.

Vi har otroligt många fina minnen från i sommar då gäster generöst delar med sig till varandra av sina erfarenheter, utflyktstips och annat som kan göra livet ännu bättre för oss alla.

Hösten har kommit med medföljande kyla, luften är hög och klar, men hyfsat varmt på dagarna. Vi har en hel del utomhusmålning kvar, som vi hoppas att vi ska hinna med. Vi hoppas att kommande gäster i september, som för övrigt är bra bokat, som vanligt, har överseende med våra målarövningar. Vi försöker att passa på de dagar beläggningen är lägre, men även vädret vill vara med och bestämma.

Med detta inlägg känns det som om vi avrundar sommaren och tar ett stort kliv in i hösten, och som vanligt är det full fart och ganska mycket inplanerat i våra kalendrar.

Ett stort tack till alla våra underbara gäster!!!! Allt fler återkommande, och känslan av att återse "gamla" gäster går närmast att jämföra med när en kär släkting kommer på besök.

Alla, nya som gamla gäster, är varmt välkomna! Era synpunkter gör att vi ständigt utvecklas. Har ni speciella önskemål, är vi tacksamma om vi får höra dem före er ankomst, eftersom vi då kan berätta vad vi kan erbjuda och förbereda oss på bästa sätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om oss

Mitt foto
Enånger, Hälsingland, Sweden
Hemtrevligt Bed and Breakfast. Kan nås på 0650-550125 eller på enangerbb@hotmail.se