söndag 4 mars 2012

Söndag

Vissa dagar består till stor del av underhållsarbete och då är det lätt att tappa sugen - när det man gör inte ger direkt synligt resultat...

Morgonen inleddes med att reparationstapeten målades omgång nr 2. Därefter monterade Ingemar sin nya såg för att kunna färdigställa fönsterfodret till kontoret. Målning av foder och bröstlister är ett ständigt pågående projekt. Vi målar så snart vi har utrymme att lägga upp listerna.....Sedan var det dags att tapetsera klart den blommiga tapeten, vilket var ett av dagens mål - för att vi skulle kunna plocka undan tapetserarbordet. Lägg märke till så snyggt "hörnet" på väggen blev (bild ett). Bild två visar golvet som här var slipat och lackat två gånger. Senare under dagen slipade Ingemar det en gång till och lackade. Den tredje bilden visar reparationstapeten som här är målad gul - panelen som ska bli grön (den innesrsta är redan målad) och vår blommiga tapet.

Fönstret i tvättstugan har fått foder - och delar av salningen har blivit struken första gången.
Tre kornischer har i helgen blivit målade sista gången - när de är torra är det dags för montering och sedan ska symaskinen fram.


Lite fika måste man få när det är dags för paus. Här utökades fikapausen med ett litet glas aronialikör - från våra egna bär.

Vi är båda duktiga på att jobba och vi njuter av varje sak som blir färdig - men något som tar alldeles för mycket tid - det är det ständiga letandet efter verktyg mm. Ibland är det svårt att hitta det man behöver för stunden och det kan vara frustrerande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om oss

Mitt foto
Enånger, Hälsingland, Sweden
Hemtrevligt Bed and Breakfast. Kan nås på 0650-550125 eller på enangerbb@hotmail.se