måndag 3 februari 2014

Ny inspiration!!!

Nu har vi varit på en veckas semester! En vecka att ladda batterierna på - en vecka med tid för att tänka alla tankar som vi annars inte hinner med - en vecka full med inspiration..... Givetvis har vi "tagit med oss" både idéer och lite föremål som vi tycker passar in i vårt Bnb.

Förutom alla upplevelser så fick vi även en massa nya kontakter med fantastiska människor från hela landet.

Väl hemma ville vi ta tillfället i akt att berätta lite om "vårt" fantastiska Hälsingland och vi skrev därför ett litet mail till våra medresenärer för att berätta om vad man kan hitta på inom en tio mils radie från vårt Bnb, och det är inte utan att vi blir lite stolta - det finns så otroligt mycket att se och uppleva i vårt närområde - och det finns något för alla smaker.

Här är ett axplock av vad Häslingland kan erbjuda - blir ni inspirerade - hör av er - vi syr gärna ihop ett progranm utifrån era intressen och den tid ni har att avsätta.....

Enångers Gamla kyrka – invigd på 1400-talet och med ovanligt väl bevarade väggmålningar (ca 10 meter från vårt Bnb)

Gränsfors bruk med bland annat yxtillverkning och krukmakeri (ca 7 mil från oss)

Wahlmans textilimport i Gnarp – ett fantastiskt ”rike” för den som gillar att sy – hur mycket tyg som helst!!! (ca 6,5 mil – på vägen mot Gränsjö)

Växbo lin – med både ”museum” och lintillverkning med försäljning av underbara dukar, kläder mm samt sommartid även restaurang och lite av ett ”Lill-Skansen” (ca 5 mil från oss)

Järvsö – med bland annat Järvsö Zoo och Lill-babs eget ”fik” – (ca 6 mil från oss)

Örtblomman – ett företag nära oss som bland annat håller kurser på olika sätt kan använda sig av det som finns i naturen för att bevara sin hälsa, en urgammal kunskap – Ett grönt kulturarv. (bara någon kilometer från oss)

Skärgården – hur många fantastiska platser som helst och…..

Vad vill just du se?!

Och- här en bild från semestern - som bekräftar ordspråket att det finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder..... man kan ha skoj även i regn....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om oss

Mitt foto
Enånger, Hälsingland, Sweden
Hemtrevligt Bed and Breakfast. Kan nås på 0650-550125 eller på enangerbb@hotmail.se