torsdag 27 februari 2014

Fjärde dagens renovering har nått sitt slut - och vi ser stora framsteg

Det känns skönt och tryggt att vi har bestämt oss för att köpa tjänster av byggproffs när det gäller renoveringen av våra egna hallar!
En stor del av charmen med renoveringen ligger givetvis i att göra det själv, men tiden räcker inte till, till allt. Maries dotter frågade en gång om vi har tänkt leva tills vi blir 200 år för att hinna göra allt vi vill. Även om vi skulle bli 200 år (!) så är det ju skönt att bli klar och hinna njuta av vårt fina hus också.

I tisdags sögs den gamla isoleringen ut (som bestod av spån, sand, gamla tidningar och diverse annat som man verkar ha fått över). I går reglades golvet i den nedre hallen upp.

Se det fina golvet i den nedre hallen, som givetvis ska få ett finare ytskikt, men nu är det i våg i alla fall och det känns underbart.


I den övre hallen "hoppar" vi fortfarande på reglarna..... Och med alla möbler och dörrfoder borttagna, ser hallen bara hemskt ut - men vi vet hur fint det kommer att bli och vi längtar!


När man renoverar ett gammalt hus, gör man små historiska upptäckter under resans gång, som här, där vi "hittat" gamla tapeter under uppsatta treetex-skivor.


För många år sedan köpte Ingemar ett högt klädskåp. Detta klädskåp har "dansat" runt, liggandes, i hela undervåningen, mer eller mindre alltid i vägen..... men med en förhoppning att det någon gång ska kunna tas i bruk. Många är de som har skakat på huvudet - att det är för högt, inte kommer att få plats och..... Nu står det där vi vill ha det - och drömmen om en garderob för ytterkläder känns äntligen inom räckhåll.


Klädskåpet lär, om den historia som vi har fått höra är sann, ha stått på en lotsplats i Hudiksvallstrakten. I skåpet står det "Östra lotsdistriktet".... Vi knyter med andra ord in traktens historia i vårt hus inredning och det känns så rätt och bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om oss

Mitt foto
Enånger, Hälsingland, Sweden
Hemtrevligt Bed and Breakfast. Kan nås på 0650-550125 eller på enangerbb@hotmail.se