söndag 5 maj 2013

Linoljedoften ligger tung över verandan

För några år sedan målade Marie nästan varje dag - och vi vande oss att alltid ha linoljefärgsdoften hängande i bakhasorna - ibland så tung så att den gav oss huvudvärk och yrsel :) - antagligen pga för dålig ventilation.

Nu har det varit lugnt på målarfronten, en längre tid. Delvis pga av att det har varit vinter och all utomhusmålning stått stilla, men även pga av att Kiosken har tagit all vår vakna tid.

Men, nu är det alltså dags igen och visst luktar det gott - bara man slipper sova i den lukten.

Första prioriteringen är att måla på verandan där elementen ska sitta, tre lager och tre dagars väntan emellan gör att det tar lite tid - men det är bara att kämpa på - då vi har en deadline......

Vi tömmer Ådalen (vårt blivande tredje rum) allt eftersom och planen är att vi ska börja snickra där till helgen. Hoppas att vädergudarna är på vår sida och att vi får fint väder då - så att vi kan stå ute och såga.

Bokningsläget ser bra ut - det droppar in bokningar varje dag - och vi inser att vi senare i sommar kommer att behöva blockera rummen några dagar när vi ska bättringsmåla. Trots att allt virke varit torrt och att vi målat enligt konsten alla regler, behövs ytterligare en gångs målning även i de färdiga rummen - men det får som sagt komma när tid finns.

Marie har börjat en utbildning för att få hjälp att utveckla vårt företag och denna månads uppgift är att få ned vår vision, affärsplan och strategi - samt sätta ned våra delmål på pränt. Ett spännande och nödvändigt arbete - och det råder absolut ingen brist på idéer..... men tiden är den svaga punkten..... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om oss

Mitt foto
Enånger, Hälsingland, Sweden
Hemtrevligt Bed and Breakfast. Kan nås på 0650-550125 eller på enangerbb@hotmail.se