fredag 28 december 2012

Att renovera ett gammalt hus

Eller istappar och vattendroppar.....

Att renovera ett mer än 100 år gammalt hus är spännande. Ibland känns det lite som två steg framåt och ett steg bakåt.... Det är svårt att veta hur en åtgärd påverkar en annan del av huset.

I fjol var det första vintern som vi körde bergvärme och värmde upp hela huset. Den första lilla "gästhallen" var det vi inredda nästan först. Det var så skönt när den delen var klar, men.... Det började så smått att läcka in vatten, kondensvatten. Hmmmmm..... Detta resulterade i att innertaket fick rivas ned och göras om - denna gången av ett proffs. Gäster som har varit hos oss nyligen har sett detta, då det nya innertaket ännu inte är målat och därmed inte heller taklampan monterad.

Nu skulle man lätt kunna tro att allt är frid och fröjd, men så är inte fallet. Nu rinner det istället vatten på utsidan och stora isbildningar blir följden....


 
Besvärligt och en hel del is att hacka bort osv, men samtidigt bär det hopp om att det kommer en vår. Denna vinter har hittills varit arbetskrävande för vår del, med mycket snö och redskap som gått sönder, men nu är i alla fall snöslungan igång igen. Problemet med rinnande vatten och isbildningar ska givetvis åtgärdas, men kanske klarar vi inte det denna vinter utan vi får nöja oss med att hålla efter den is som bildas. Frågan är om denna lilla utbyggnad någon gång tidigare har varit uppvärmd :)
 
För övrigt får vi glädjas åt solen som lyser lite längre stunder för varje dag som går - och trots att vintern just har kommit på allvar, kan man börja ana att det kommer en vår även i år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om oss

Mitt foto
Enånger, Hälsingland, Sweden
Hemtrevligt Bed and Breakfast. Kan nås på 0650-550125 eller på enangerbb@hotmail.se