fredag 24 mars 2017

Det blir sällan som man har tänkt sig....

Att resa är att se och uppleva något nytt. Vill man ha det "som hemma" kanske man ska stanna hemma.....

Om man utgår från att saker brukar ta längre tid än man tror osv så blir man istället glatt överraskad istället för besviken....

På två veckor har vi tre gånger kommit till stängda eller obefintliga ställplatser trots att vi köpt årets upplaga av ställplatser, en inte helt billig upplaga.

Det är då ofta relativt långt till nästa alternativ och att leta fricampingplatser när det börjat mörkna är FÖR spännande.

Gårdagen blev därför lång och planen var att vi skulle koka pasta och räkor när vi kom fram. I takt med att klockan gick och tröttheten smög sig på förhandlade vi om menyn till räkmackor. Till slut nästan "rann snålvattnet" om oss och vi tittade på de härligt rosa/röda räkorna på förpackningen. Och när vi öppnade påsen visade det sig vara okokta vita stora och oaptitliga jätteräkor. Men, äggmackor är också helt ok :)

I natt bor vi ganska spartanskt i en Schweizisk by. En by där man fortfarande har djuren i en del av bostadshuset, mitt inne i samhället och i stort sett varje trädgård finns det höns. Det känns nästan som i en annan tidsperiod. I lagården har man gjort toaletter och dusch, med hjälp av osb-skivor.Det vi konstaterar är, att oavsett om det är en liten by som detta eller större städer som Strassbourg (eller vilket samhälle som helst även i Tyskland) finns det mängder av förbudsskyltar och alla höga staket. Det ör förbjudet och privat och..... Så fjärran från hur vi har det i Sverige.
 
Idag måste vi jobba en del, men i denna del av världen har inte internet nått ända fram, så vi rullar vidare - denna gång på jakt efter "nätet" och kanske lite schweizisk ost...... hoppas vi kör ifrån förkylningen.

Idag har vi ingen klar plan på vart vi ska...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om oss

Mitt foto
Enånger, Hälsingland, Sweden
Hemtrevligt Bed and Breakfast. Kan nås på 0650-550125 eller på enangerbb@hotmail.se