fredag 4 juli 2014

Efter regn kommer solsken....

Plötsligt hände det! Sol, vi var båda hemma, vi var hyfsat i fas med våra andra jobb och..... Helt plötsligt, som sagt, kunde vi äntligen börja med arbetet på tomten.


Stagkäppar är införskaffade - och nu ska våra planerade gångar mm märkas ut. Man kan lätt tro att Ingemar står med en vandringskäpp, på väg ut på en Pilgrimsvandring, som är relativt vanligt i våra trakter, men icke..... Det är ett spett han håller i handen för att få ned stagkäpparna...
Oj, ska det bli sallad ikväll? Näääää, det är ogräset som vi plockade bort innan det var dags för Marie att börja skotta grus......


Ingemar sprayar och markerar med sprayfärg hur vi har tänkt oss det - nu måste bara regnet hålla sig borta.....


Många stagkäppar på plats.....


Mycket grus är det - och en del av gruset ligger där gatstenarna ska komma - och det måste alltså skottas bort (högra delen av högen)

Är det någon som vet hur TUNGT grus är? Marie vet nu och kroppen är inte vältrimmad - det känns dagen efter......

Vi vågar oss på två bilder - en på gången närmast vår trappa före, och en efter att gruset skottas på plats. Det blir fiiiiiiint - men det kommer att ta tid - och det kommer att värka i måååååånga muskler!Tack och lov kanske man ska säga - kom det gäster som ville äta på Borka Brygga - Marie tog chansen och skjutsade ner dem dit - medan Ingemar satte upp filmduken på verandan. Vi hade tänkt vänta med det tills taket hunnit bli målat - men våra gäster har gjort en helt ovetenskaplig undersökning och kommit fram till att majoriteten vill INTE att vi ska måla- så då går vi våra gäster tillmötes.... :)

Vi har förresten passerat 22 000 läsare här på Bloggen nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om oss

Mitt foto
Enånger, Hälsingland, Sweden
Hemtrevligt Bed and Breakfast. Kan nås på 0650-550125 eller på enangerbb@hotmail.se