lördag 18 augusti 2012

Traditioner

Alla familjer, släkter, landskap och länder har sina traditioner.... Vi har två traditioner nu i augusti - en rolig och en mer arbetssam.... På lyskvällen har vi som tradition bjuda in till kräftskiva för våra vänner - de senaste åren har vi kunnat sitta på vår fina veranda, som inte är helt klar ännu.... på kvällen tänder vi marschaller längst Enångersån.


Den andra traditionen är - att vi inför varje kräftskiva måste flytta mängder av virke - från verandan - till carporten - och tillbaka till verandan efter festen. Tungt och lite krävande. I dag var målet att isolera taket på verandan. Först skulle den tömmas på det mesta virket - och sedan saknades en hel del material. Vi skulle ha behövt ha en filial till clas Ohlsson här hos oss..... :)

Just nu har vi kommit så långt att vi snart kan börja med isoleringen - vilket brukar vara ett ganska så "kliande" arbete.... Men det kommer att bli fint. Allt tar bara längre tid än man tror...

Förutom detta arbete har vi haft besök av Enångersbor som kommit förbi bara för att kika och be om broschyren - en uppskattat avbrott i snickrandet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om oss

Mitt foto
Enånger, Hälsingland, Sweden
Hemtrevligt Bed and Breakfast. Kan nås på 0650-550125 eller på enangerbb@hotmail.se