söndag 12 augusti 2012

Nya bokningar och framtidsdrömmar

I dag blir det inga bilder.... Mycket av underhållsarbetet blir av naturliga skäl inte dokumenterat, såsom frukostförberedelser, städning, tvätt och mangling av lakan osv. Dessutom innebär allt renoveringsarbete att andra saker bli eftersatta, och ibland måste vi bara stanna upp för att bära saker till andra utrymmen och göra plats för att kunna arbeta vidare.

Vi har redan fått bokningar till nästa sommar - härligt - och det ökar motivationen att spika vidare....

Fr o m första oktober kommer vi båda att vara merparten av dagarna i Enånger - vilket - trots långa arbetsdagar - ändå förhoppningsvis ger mer tid för huset - och vi har framtidsplaner.....

Först ska givetvis korridoren och hallen målas klart och de sista listerna på plats, men sen....

Vi har tidigare pratat om logistik, och det är där en stor del av planeringen kommer in i bild. För att kunna börja renovera och färdigställa vårt tredje rum, Ådalen, måste det av naturliga skäl tömmas på alla möbler och annat som förvaras där.

För att vi ska ha någonstans att bära allt detta, måste arbetet med källaren påbörjas och..... Alla små moment för med sig andra stora förändringar.

Hur som helst är vi mycket nöjda med att våra två uteplatser har blivit klara den senaste månaden. En med trätrall och kvällssol utanför källaren och sedan vår rosenberså med stensatt "golv". Ännu återstår en hel del markarbete på gården samt att två carportar ska byggas, men det går framåt!

I källare finns planer för bastu (även för gäster), syrum och snickeri.

Verandan ska färdigställas för att kunna varmhållas även på vintern, och det är här vår frukostmatsal ska vara klar, förhoppningsvis nästa sommar.... Verandan kommer även att kunna användas som konferenslokal.

Och sedan givetvis stora planer för Ådalsrummet....

Vi har försökt oss på att göra en liten skiss över huset men det visade sig vara svårigheter att få texten läsbar.....

Gästentrén är till höger i bild - i det nedre hörnet. Rakt fram innanför ytterdörren ligger Svedja, ett tvåbäddsrum med två separata sängar.

Inne i "hallen" finns toalett och dusch och en separat toalett.I hallen finns även dörren till vårt kombinerade kök/tvättsuga.

Från hallen går korridoren (mitt i bild) till Bro rummet (på höger sida) med dubbelsäng och fönster mot både den brusande Enångersån och mot vägen.

Dörren till vänster går till det blivande Ådalsrummet. Detta rum kommer att bli vårt största rum, med fönster mot såväl Enångersån som mot trädgården.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om oss

Mitt foto
Enånger, Hälsingland, Sweden
Hemtrevligt Bed and Breakfast. Kan nås på 0650-550125 eller på enangerbb@hotmail.se