söndag 23 april 2017

Det blir inte alltid som man har tänkt sig!

I år har vi drömt om och tänkt på vår once in a lifetime resa - på åtta veckor - med husbil - i Europa!

I januari ramlade de sista detaljerna på plats och vi kunde börja detaljplanera.

17 mars tog vi tåget till Malmö där husbilen väntade sedan i höstas, allt för att slippa vinterväglag!

De två första veckorna var det svårt att släppa jobbet, internet fungerade dåligt och vi visste redan från början att helt lediga skulle vi inte kunna vara, så är det väl lätt när man som vi är småföretagare.



Efter drygt två veckor och flera underbara aha-upplevelser infann sig den absoluta semesterkänslan. Vikarien hemma var trygg i sina uppgifter, solen värmde oss skönt och vi insåg att det är detta som behövs för att ladda batterierna rejält . Långt bort och värme !

Då ramlade Ingemar och bröt benet 
!
Ett tag såg det ut som om resan skulle ta slut där och då!



Marie hade knappt kört husbilen någonting förut. Vi bestämde oss för att i alla fall försöka. Och med blod, svett och tårar har vi tagit oss igenom kniviga situationer och nya sjukhusbesök och.....

I Frankrike, närmare bestämt Bordeaux, efter en fin kväll på en vingård, blev det nytt läkarbesök för nytt gips, och där blev det tvärstopp! Läkaren ville absolut operera och med ca fem dagars stopp totalt. Alla läkarbesök - det sista som tog elva timmar har knaprat på våra resedagar, och skulle vi stanna fem dagar till var det tveksamt om vi sedan skulle orka hem i tid. Språket var en jättevtröskel då nästan ingen pratade engelska.



Vi bestämde oss då för att köra hem så fort dom möjligt - men det är lååååångt!

Så, vi tuffar på, ca 50 mil om dagen och lämnar snart Frankrike - värmen lämnade vi för snart en vecka sedan!

Vi har otroligt fina och vackra minnen med oss hem, och vi har fått otroligt stort och peppande stöd från både vänner och okända här på nätet, och fina kontakter på Campingar mm, men om vi ska dra några slutsatser och ge något tips, så tror vi semestern blir enklare utan brutna ben.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om oss

Mitt foto
Enånger, Hälsingland, Sweden
Hemtrevligt Bed and Breakfast. Kan nås på 0650-550125 eller på enangerbb@hotmail.se