söndag 2 oktober 2016

En bra och en mindre bra dag.....

Så kan man nog sammanfatta vår helg.

Fredag och lördag var första gången på länge, länge, länge som vi inte hade några gäster. Först känns det lite skönt och mysigt - inga tider att passa och..... men bara efter några timmar känns det tomt och tråkigt.... tyst i undervåningen och..... i kväll är det som vanligt och Ingemar tar just emot kvällens gäster.

Igår skulle vi prioritera vår andra fastighet - Bohaga. Vi tog ned traktorn som varit "hemma" ett tag - den startade på första försöket !!!! Vi lyfte ut alla lastpallar ur kallförrådet för att sortera och lyfta upp dem på en hylla för att bereda plats för traktorn. Vi vill vara förberedda när snön kommer. Ungefär så långt kom vi - sedan slutade "lastaren" att fungera och där stod vi med allt tungt ute på gården. Trots tre kloka gubbar och mycket kliande i huvudet slutade det att vi fick bära det vi klarade själva och resten fick stå kvar ute - fortsättning följer kring detta.....

Och så i dag då.....

Vi började med att tömma släpet på våtrumsskivorna som vi köpte tidigare i Sundsvall. Sedan åkte vi till Hudik och köpte stom-virke till vagnens veranda. Väl hemma passade vi på att köra undan några av utemöblerna när vi ändå skulle hämta sågen.

Och sedan började vi snickra. Marie i bara linne från början - för det var så varmt.
Sedan kom myggen och irriterade .....


Marie passade på att beundra himlen medan Ingemar skruvade....


Första "bärlinan" på plats efter mycket mätande och justerande. När det går så här bra vill man gärna fortsätta hur länge som helst men kylan och tröttheten satte till slut stopp. Det känns att vi går mot kallare tider.

I morgon är det vardag igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om oss

Mitt foto
Enånger, Hälsingland, Sweden
Hemtrevligt Bed and Breakfast. Kan nås på 0650-550125 eller på enangerbb@hotmail.se