måndag 13 april 2015

Vilken resa vi har gjort 2012-2015

Det finns fortfarande saker som vi kan och vill utveckla i vår gästdel, vi vet att det finns dörrposter som måste målas en gång till och ...... Vi ser det. Kanske ser gästerna också det, även om de allra flesta faktiskt säger att de är imponerade av våra rum, och många verkar vara medvetna om vilket arbete det är att renovera ett gammalt hus....,..

Det är lätt att se och tänka på devsaker som vi inte är klara med, ännu, men ibland måste man också få gotta sig i allt vi har gjort ...

Julen 2010 firade vi med Maries barn med respektive samt Maries föräldrar, i det som då fortfarande bara vara vårt fritidshus/projekt. Hela undervåningen var bara ett tomt skal, utan belysning, värme eller någon dom helst inredning, förutom vår egen hall och toalett.

Det var 20 grader kallt ute, propparna gick om man slog på varmvattnet och spisen samtidigt och....

Ännu fem är tidigare, kanske 2005, hade Ingemar just köpt huset som då saknade vatten och toalett, som saknade fönster och bara hade en lysknapp för övre- respektive undervåningen...... Ett, i det närmaste, fallfärdigt hus!

Våren 2011 började vi med hjälp av Maries bror att bygga toaletterna i gästdelen. Ytan skärmades av av tjocka filtar och kupévärmare gjorde att det överhuvudtaget gick att bygga....

På våren 2011, när ingen riktigt trodde på vår idé, kom en äldre granne förbi och konstaterade att hon behövde tre dubbelrum till sommaren då hennes barnbarns barn skulle gifta sig. Någon trodde på vår idé !!!!

Vi hann få vårt första rum nästan klart, och toaletterna, men resten var en total byggarbetsplats. Vi köpte 10 meter tyg och sydde draperier för att dölja allt som inte var klart. Vi flyttade själva ut i husbilen och gjorde i ordning våra två egna rum till gästrum, bara för den natten. Det var alltså sommaren 2011.

Vi snickrade vidare, på helgerna parallellt med våra båda heltidsarbeten.

Våren 2012 bestämde vi oss för att smyga igång med vårt första rum och sedan så snart tid fanns, arbeta vidare med rum två och tre. Vi hade extremt låga priser med vad vi kallade byggrabatt då vi "bjöd" på att inte alla lister mm var färdigsnickrade.....,

Vi minns så tydligt när först förfrågan kom på Maries födelsedag i mars 2012. Oj, så spännande det var!!!

Våra gäster har sett oss och vårt hus i varierande skick genom åren, men många kommer troget tillbaka och det tar vi som det finaste betyget! 

Att vi nu, inte fullt tre år senare, kan konstatera att vi nu har haft 2000 gästnätter med gäster från 30 olika nationalitet känns STORT!

Att ta hand om 2000 gästnätter, alla byggnationer och våra respektive andra arbeten, och kiosken som vi ägde i två år (och totalrenoverades under den tiden) och ett stort engagemang i bygdegården  - allt detta gör att man kan förstå att det faktiskt finns dagar som vi är lite trötta men för det mesta har vi bara roligt .....

Vi har gjort det allra mesta själv med god hjälp av Maries broder men givetvis har vi även köpt hantverkshjälp .... Men vilket resa vi har gjort. Nu fortsätter vi att förverkliga våra andra idéer !!!!!

Ett stort, varmt och innerligt tack till alla värmande och uppmuntrande ord på resan - till alla som har stöttat och hjälpt oss på olika sätt, allt från sy- och bärhjälp av Maries föräldrar, broschyrtillverkning av Goa vännen, samarbetspartners mm mm.

Nu jobbar vi vidare och rustar för en sommar som redan nu är bra bokad !!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om oss

Mitt foto
Enånger, Hälsingland, Sweden
Hemtrevligt Bed and Breakfast. Kan nås på 0650-550125 eller på enangerbb@hotmail.se