torsdag 12 februari 2015

Många meter blir det......

Vi har sängkappor på alla våra sängar. Dels för att det ser trevligt ut, men också för att det skyddar sängarna.

En lite nostalgisk återblick först....

När våra allra första gäster skulle komma var det mer ont om tid än i vanliga fall. Tre dubbelrum behövdes för ett bröllop och vi hade bara ett rum klart samt duschrum  och toaletter. Vi flyttade själva ut i husbilen och gästerna fick ta även våra rum, men vi hann inte alls klart med den vägg där vi nu har vår "bardisk" men vad gör det när man är uppfinningsrik ?!

Vi åkte och köpte dryga 10 meter tyg i samma färg som panelen och sydde draperier som täckte hela den ofärdiga väggen.

Det tyget har sedan blivit sängkappor. Speciellt i det rum där vi har haft hundar har vi fått tvätta slängkapporna ett antal gånger och tyget har krympt och.... Vi insåg att vi behöver en uppsättning till per  rum, minst, för att kunna byta.

Marie räknade och vi köpte MYCKET tyg, men när det var klart till ett rum insåg vi att det inte alls skulle räcka till de andra två rummens sängar....
 

En säng är 2 meter plus 2 meter plus 90 cm gånger två plus fina hörn dom slukar tyg. Ca åtta meter per säng blir det, bara av det dom ska hänga ned. Och det är 6 sängar, dvs 48 meter behövs bara runt sängarna....

Mer tyg är nu inköpt och Maries mamma är satt i arbete igen ...
 

Marie stryker, klippet och nålar och "mamma" syr raksöm.... Men här har visst sömmerskan rymt, hur ska vi då bli klara någon gång?

Fortsättning följer....

 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om oss

Mitt foto
Enånger, Hälsingland, Sweden
Hemtrevligt Bed and Breakfast. Kan nås på 0650-550125 eller på enangerbb@hotmail.se