lördag 14 december 2013

Är all publicitet god publicitet?!

Vi bor och verkar i ett litet samhälle, både genom vårt Bnb och genom vår Kiosk.
Ett litet samhälle som på senaste tiden har förlorat sitt postombud (det var något drygt år sedan) och banken (i juni 2013) och där små lägenheter är en ständig bristvara. Ett litet samhälle, som kanske är för litet för att kunna ha ett komplett serviceombud om inte.....

Om inte alla förstår värdet i att ha all service kvar, och om inte alla förstår att alla måste stötta den service som finns. Om snuset är tre kronor dyrare, eller Pizzan en femma dyrare, eller om blomsterutbudet är större i ett större samhälle eller..... och detta gör att vi hellre handlar någonsannanstans.... Då räcker inte det redan från början lilla underlaget till för att någon ska ha råd att fortsätta att ge service.

Detsamma är om vi konkurrerar med varandra. Ska vi klara av att ha en bra service nivå i vårt samhälle, som jag tror alla vill, krävs det samarbete över alla gränser, både företag emellan, köptrohet hos kunder och en allmän positiv inställning.....

Vi försöker i den mån vi bara har möjlighet att köpa vår frukostmat till våra gäster - på den lokala Coop-affären. Vi ser att det blir dyrare - och visst händer det att ekonomin gör att vi ibland väljer ett annat alternativ, men..... I onsdags fanns en artikel i Aftonbladet - pensionärerna har varit ute och shoppat sin årliga "testkasse" - och dyrast - i hela landet - var kassen på vårt lokala Coop!!!

Hmmmm, ja, åter till den inledande frågan - är all publicitet god publicitet? Vi (Enånger) är i alla fall först på någon lista :)

Vi kommer att fortsätta tänka så lokalt vi bara kan - men det räcker inte att bara vi gör det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om oss

Mitt foto
Enånger, Hälsingland, Sweden
Hemtrevligt Bed and Breakfast. Kan nås på 0650-550125 eller på enangerbb@hotmail.se